Våttån Opp - 2018

Våttån Opp arrangeres i Leksvik sentrum for 12. gang i 2018.

Løpet er 5.850 meter langt motbakkeløp og har en stigning på ca 330 meter.

Løpet er kjent for å ha et stort publikum med mange kjente idrettutøvere til start.

Løypekart:

Utsikt fra Våttåhaugen med Leksvik sentrum og løpets start midt i bildet.

Våttåhaugen, som er mål for løpet, er et utsiktspunkt og severdighet i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag. En 1 km lang tursti fra parkeringsplassen fører opp til utsiktspunktet som ligger 332 moh. Fra utsiktspunktet har man utsikt over hele tettstedet Leksvik, samt store deler av Trondheimsfjorden inkludert Trondheim.

Navnet Våttåhaugen, eller Vottahaugen som det het i gamle dager er ganske enkelt oppkalt av Votta og Haug. Votta er en gammel betydning for varde, som ble brukt til å varsle ufred. Under 2. verdenskrig ble Våttåhaugen bygd om til en tysk militær base med tårn, skyttergraver og bomberom i ei hule. Både hula og skyttergravene er fortsatt der i dag.

Løpet starter kl 13:00 lørdag 7. juli 2018 fra Leksvik sentrum og med målgang opp på toppen Våttåhaugen.

Påmelding:

For konkurranseklassene gjøres dette online via EQ Timing innen fredag 6. juli kl 18:00.

Etteranmelding innen kl 12:30 løpsdagen. Påmelding og start i trimklassen fra kl 10:00 løpsdagen.

Påmeldingsavgift:

Trim/ familie kr 100,- for første person/ familiemedlem, kr 50,- pr. pers. for øvrige familiemedlemmer.

Konkurranseklassen kr 210,- pr forhåndspåmeldt deltaker, kr 310,- pr deltaker etter kl 18:00 fredag 6. juli og på arrangementsdagen. Vipps eller kort/ kontant betaling ved start. Minibankfasiliteter ved start i sentrum.

Klasser:

Damer og herrer (15 – 44 år) – lang løype fra sentrum og til toppen.

Veteranklasse damer og herrer fra +45 år (født 1972 og tidligere) – lang løype fra sentrum og til toppen.

Jenter og gutter 12 – 14 år – kort løype med start ved Heisand (samme plass som spurtpris 2 i langløypa) og opp til toppen. Denne løypa er ca 2.000 meter.

Egen trimklasse uten tidtaking for alle. Valgfri startplass, påmelding ved start i sentrum eller like før toppen på Våttahaugen. Egen natursti med innlagte poster for barn langs løpstraseen – ”Barnas Våttån Opp”

Premieutdeling:

Premieutdelingen skjer umiddelbart etter siste innkomst i løpet, på Våttahaugen/ ved mål.

Premiering:

Damer og herrer:                             1. premie kr 2.000,-

• premie kr 1.500,-
  • premie kr 1.000,-

Veteran damer og herrer:            1. premie kr 1.000,-

• premie kr 750,-
  • premie kr 500,-

Jenter og gutter:                             Kr 200,- til vinner i hvert kjønn.

I tillegg er det to spurtpriser under veis i dame- og herreklassene/ lang løype. Den første spurtprisen er etter ca 800 meter og den siste ved ca 3,8 km. Begge steder er prisen på kr 1.000,- og deles ut til første dame- og herreløper på hver plass. For å vinne spurtprisen, må løpet fullføres i sin helhet!

Alle konkurranseløpere som fullfører, inkl jenter og gutter, får også løpets flotte håndduk i deltakerpremie.

Trimklassen:

Alle registrerte/ påmeldte trimløpere er med i trekningen om mange uttrekkspremier, Full premiering i naturstien for barn.

NB: alle som får premie/ uttrekkspremie må være tilstede for å få denne – ingen ettersending!

Garderober:

Dusj og garderober er i Leksvikhallen.

Bagasjetransport:

Arrangøren sørger for egen bagasjetransport fra startstedet til øvre parkeringsplass nær målområdet. Nærmere opplysninger blir gitt ved start arrangementsdagen.

Saft-/ væskestasjoner:

To plasser i løpet. I tillegg stiller private langs løypa opp med ”vanning” av løperne underveis.

Hvordan komme til Leksvik?

Fra Trondheim:

Følg FV 715 fra Ila i Trondheim ut til Flakk ferjeleie (skiltet med ferje til Fosen). Ta ferje over sambandet Flakk – Rørvik, fortsett deretter mot øst på FV 715 til Vanvikan. Ta av FV 715 og inn på FV 755 ved Vanvikan og fortsett etter FV 755 helt til Leksvik. Kjøreturen fra fergeleie i Rørvik til Leksvik tar ca 45 minutter.

Se kart under:

Fra Stjørdal/ Trondheim lufthavn Værnes:

Alternativ 1 er å reise via Trondheim og benytte ferjesambandet Flakk – Rørvik, som beskrevet over. Alternativ 2 er å reise via Innherred, dvs nordover fra Stjørdal etter E6 helt til Røra (Inderøy). Ta av E6 og inn på FV 755 ved Røra. Følg så FV 755 gjennom Straumen, Inderøy, over Skarnsundbrua og gjennom Mosvik og helt fram til Leksvik. Reisetid i bil fra Stjørdal til Leksvik er ca 1 time og 45 minutter.

Bor du i Trondheim eller kommer med tog eller fly (flybuss fra Værnes til Trondheim), kan du også benytte hurtigbåten mellom Trondheim og Vanvikan.

Kontaktpersoner:

Funksjon:                 Navn:                Telefon:      E-post:                             Bistår med:

Løpsansvarlig

Berit Ramdal

oeysra@online.no

Informasjon, koordinering av transport og privat innlosjering mm.

Påmelding/ tidtaking

Torkil Berg

torkilbe@gmail.com

Info, påmelding.

Sponsoransvarlig

Kristoffer Moan

linn.barstad@gmail.com

Informasjon, pressekontakt, sponsorer og reklame.

Leksvik IL

leder.ski@leksvikil.no

leder.fridrett@leksvikil.no

Se for øvrig på Leksvik IL sine hjemmesider, http://friidrett.leksvikil.no/ og http://ski.leksvikil.no/ for fortløpende informasjon om løpet, resultater osv.

Leksvik IL ønsker med dette alle som en – deltakere eller publikum, til et intens og uforglemmelig arrangement i Leksvik.